Wednesday 5 December 2007

Η χθεσινή αποκάλυψη του Greece-Salonika αρχίζει ήδη να επιβεβαιώνεται!

Τετάρτη, 5 Δεκέμβριος 2007
Η χθεσινή αποκάλυψη του Greece-Salonika αρχίζει ήδη να επιβεβαιώνεται!

Mόλις μια μέρα μετά τη χθεσινή μεγάλη αποκάλυψη του Greece-Salonika ήρθαν τα πρώτα γεγονότα που αρχίζουν να την επιβεβαιώνουν!
Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, η «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI ) του Αλί Αχμέτι, χαιρέτισε την προχθεσινή επίσκεψη στα Σκόπια του ειδικού εκπροσώπου του Γ.Γ του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς και έκανε γνωστό επισήμως το αίτημά του για συμμετοχή εκπροσώπου από την αλβανική εθνική κοινότητα, στην ομάδα της χώρας που χειρίζεται το ζήτημα της ονομασίας!
«Ως πολιτικό κόμμα που κρατά υπεύθυνη στάση στα ζητήματα που αφορούν τη χώρα, τασσόμασταν ανέκαθεν και συνεχίζουμε να τασσόμαστε υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο μακροχρόνιο πρόβλημα της ονομασίας.Είμαστε πεισμένοι ότι ο πολυεθνικός χαρακτήρας της κοινωνίας μας αποτελεί το θεμέλιο για την οικοδόμηση μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Εκφράζουμε την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι στα ανώτατα κρατικά θεσμικά όργανα που χειρίζονται θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της αλβανικής εθνικής κοινότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου του DUI που εξέδωσε χθες βράδυ.
«Το DUI ζητά στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία να συμπεριληφθούν και εκπρόσωποι των Αλβανών της χώρας, καθώς θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα εμπεδωθεί η κρατική συναίνεση και η ενότητα μεταξύ όλων των εθνικών κοινοτήτων της χώρας, αναφορικά με την επίλυση του ανοιχτού ζητήματος με την Ελλάδα.Παράλληλα, ένα τέτοιο γεγονός θα συμβόλιζε την εσωτερική εθνική συνοχή σχετικά με ζητήματα που απειλούν την ευρωατλαντική προοπτική της Μακεδονίας», καταλήγει η ανακοίνωση..
Οι εξελίξεις για τις οποίες μιλούσαμε χθες ήδη έχουν ξεκινήσει..
Εν τω μεταξύ,οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται κατευθείαν απ΄το Κόσοβο,μιλούν για κύρηξη ανεξαρτησίας στις 19 Δεκεμβρίου.
Οι κάτοικοι της περιοχής προετοιμάζονται για συγκρούσεις οι οποίες θεωρούνται αναπόφευκτες κυρίως στο Βόρειο τμήμα του Κοσόβου όπου και λέγεται πως ήδη δραστηριοποιείται η Σέρβικη παραστρατιωτική φρουρά του Τσάρλς Λαζάρ("Τσάρος Λάζαρος")με 4000 Σέρβους βετεράνους και εμπειροπόλεμους στρατιώτες..Η επίσημη Σερβία βέβαια έχει δηλώσει (μέσω του υπ.Αμύνης) την απόφαση της για μη χρήση βίας αλλά η επίσημη Σερβία θα είναι αυτή που θα μιλήσει για "παραστρατιωτικούς που δεν ελέγχονται απ΄την ίδια" μόλις ξεκινήσουν οι ταραχές.
Χθες,με ότι μπορει να σημαίνει αυτό,αντιπροσωπεία της UNCHR,ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επιθεώρησε τα νοσοκομεία της ΠΓΔΜ και τις υποδομές του κρατιδίου ως προς την υποδοχή προσφύγων!Η UNCHR δε συνηθίζει τέτοιου είδους επιθεωρήσεις παρά μόνο όταν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο συγκρούσεων και υποδοχής προσφύγων.
Στην Ελλάδα κανείς "υπεύθυνος" ή ΜΜΕ δεν ενημερώνει τον κόσμο για το τι πρόκειται να συμβεί σε λίγο στην περιοχή μας.
Σε λίγες μέρες όμως-όπως γίνεται πάντα σ΄αυτές τις περιπτώσεις- όλοι θα "πεφτουν απ΄τα σύννεφα"..
*Το Greece-Salonika -για τους "ενδιαφερόμενους"- θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις παρά τις ανώφελες απειλές που δέχτηκε.

No comments: