Saturday 27 June 2009

The game of the name

Originally published 04:45 a.m., June 26, 2009,

Article

BuzzIvica Bocevski neglected to clarify the legacy of the so-called name dispute, as reported in The Washington Times recently ("No names, please," Embassy Row, World, June 12). The country Mr. Bocevski hails from is a state that was part of the former Yugoslavia, an artificial political construct that waged war on Greece during the immediate aftermath of World War II.

The name "Macedonia" was originally bestowed on the region buttressing Greece by the dictator Josip Broz Tito, who funded and armed a military campaign fighting for partition of our land and people. It was concocted primarily by the Comintern and carried out with the most callous disregard for the basic human and linguistic rights recognized in modern Europe. It remains one of the gravest political crimes of all time and continues to stain the history of Europe and the United States. Imagine cutting a living human being limb from limb. This is the legacy of the Greek Civil War, a war fueled by communist forces seeping in from the porous borders of northern Greece and Macedonia.

The Macedonia of Alexander the Great was, and forever will be, Hellenic -- not Yugoslavian. It is time that Mr. Bocevski end his country's isolation by embracing the Hellenic origin of Alexander, one of Europe's greatest sons. Stop denying the past and dispense with false historical revisionism. It smacks of genocidal ideologies of a discredited era.

NIKOLAOS TANERIS

Press officer

Hellenic League of America

New York City

Friday 26 June 2009

The scandal of the PseudoMacedonian airplane

Ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009, 12:30

ΑΙΣΧΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ !!!!!!

Tο μυστικό της διέλευσης του αεροπλάνου με το διακριτικό «Μακεδονία»

Απομακρύνθηκε από την θέση της Διευθύντριας Αερομεταφορών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κατόπιν αποφάσεως του προϊσταμένου της Διοίκησης της ΥΠΑ Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, διότι εξετέλεσε τις εντολές του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Μεταφορών ως όφειλε.

Η υπόθεση αυτή, που θυμίζει σκοτεινή ιστορία του Κάφκα, αφορά την Πολυτίμη Κανέλλου, επικεφαλής της Διευθύνσεως Αερομεταφορών, η οποία με δύο έγγραφα, το ένα από το Υπουργείο Εξωτερικών με ημερομηνία 15 Ιουνίου του 2009 και το άλλο από το Υπουργείο Μεταφορών της 16ης του ιδίου μηνός, κλήθηκε να εκδώσει ειδική άδεια υπερπτήσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της ΠΓΔΜ, που θα μεταφέρει στην Κέρκυρα και στην Σύνοδο του ΟΑΣΕ, της οποίας αυτήν την περίοδο προεδρεύει η Ελλάδα, τον Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Η Πολυτίμη Κανέλλου, ενεργώντας κατά τον νόμο και τις πάγιες διαδικασίες, εξέδωσε την άδεια, η οποία σημειωτέον εκδίδεται κατ’ εξαίρεση και λόγω της συνάντησης της Κέρκυρας. Η «zougla.gr» δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα όλη την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια (Ελληνική Πρεσβεία), το Υπουργείο Εξωτερικών της FYROM, και μεταξύ της ΥΠΑ και των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών της Ελλάδας. Στα έγγραφα αυτά τα δύο ελληνικά Υπουργεία, αφενός καλούν την ΥΠΑ να εκδώσει την άδεια και αφετέρου επισημαίνουν πως δεν υπάρχει αντίρρηση (πολιτική προφανώς) για την έκδοσή της.

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την έκδοση άδειας εισόδου στον ελληνικό εναέριο χώρο του αεροσκάφους της ΠΓΔΜ με τα χαρακτηριστικά κλήσης Ζ 3 MKD, από πολιτικούς κύκλους και φορείς Πανμακεδονικών οργανώσεων, που κατηγόρησαν την Υπουργό Εξωτερικών για de facto αποδοχή του ονόματος Μακεδονία λόγω των διακριτικών που φέρει το αεροπλάνο, ο Διοικητής της ΥΠΑ, Κων. Κωνσταντινίδης, κάλεσε την Πολυτίμη Κανέλλου και της ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται από την θέση της. Ανεπίσημα, φέρεται να την τιμώρησε διότι εξέδωσε άδεια για την πτήση και προσγείωση του αεροσκάφους της FYROM στην Ελλάδα.

Ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Ο Διοικητής της ΥΠΑ αγνόησε επιδεικτικά την επίσημη αλληλογραφία και τις εντολές που η κρατική υπάλληλος είχε λάβει από τα αρμόδια για τις υποθέσεις αυτές Υπουργεία. Επισημαίνεται πως ο συγκεκριμένος Διοικητής της ΥΠΑ έχει αποτελέσει στόχο δριμύτατης κριτικής από εργαζόμενους και συνδικαλιστές ως προς τον τρόπο διοίκησης και τον τρόπο συμπεριφοράς του στην Υπηρεσία.

Το στοιχείο, ωστόσο, που προκαλεί την κοινή λογική είναι ότι την απόφαση απομάκρυνσης της Πολυτίμης Καννέλου υπογράφει ο ίδιος ο Υπουργός, που με προηγούμενο έγγραφό του ενέκρινε την διέλευση του αεροσκάφους του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Πέραν της ανεπίτρεπτης σε διοικητικό επίπεδο ενέργειας του Διοικητή της ΥΠΑ, ο οποίος ουδεμία αρμοδιότητα έχει να κρίνει ή να παρακάμπτει τις εντολές από τα εν λόγω Υπουργεία, προκύπτει και μείζον πολιτικό ζήτημα. Είτε ο κ. Κωνσταντινίδης ενήργησε στη βάση προσωπικών εκτιμήσεων και επιλογών, κατά παράβαση του πλαισίου αρμοδιοτήτων του και μάλιστα για ζητήματα που αφορούν την Εξωτερική Πολιτική, αγνοώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις. Πρόκειται δηλαδή για έναν κόκκο άμμου ανάμεσα στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας, που παρανόμως λαμβάνει αποφάσεις και τιμωρεί για ζητήματα που δεν τον αφορούν. Είτε απλά η Πολυτίμη Κανέλλου απομακρύνθηκε από την θέση της Διευθύντριας και τοποθετήθηκε σε ανενεργό υπηρεσία εν είδη τιμωρίας και μάλιστα με περισσή υποκρισία, ώστε να ικανοποιηθούν οι κύκλοι που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών και που κατηγορούν την Κυβέρνηση. Και στις δύο περιπτώσεις, η «τιμωρία» μιας υπαλλήλου που υλοποίησε αποφάσεις δύο Υπουργών είναι μία απαράδεκτη διοικητικά και πολιτικά πράξη.

Bakoyianni is selling out our Macedonia

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗ


Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξακολουθεί να παραμένει στον κόσμο του. Τίποτε δεν κατάλαβε από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του κ. Δελαβάκουρα, το νέο εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, ο οποίος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα μεταφερόμενος με σκοπιανό αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)» στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΑΣΕ που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.


Έτσι καταργείται και η πάγια τακτική που ακολουθούσαν οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, να επιτρέπεται δηλαδή η διέλευση σκοπιανών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών, αλλά να απαγορεύεται η προσγείωσή τους σε ελληνικά αεροδρόμια. Δίνοντας παράλληλα ένα ακόμη βήμα στον Γκρουέφσκυ για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, της χώρας τους, καθώς η προσγείωση στην Ελλάδα αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας" καταγράφεται ήδη ως επιτυχία από τα σκοπιανά ΜΜΕ.


Στο όνομα λοιπόν της λογικής Μπακογιάννη «business above all» (οι επιχειρήσεις κρατικές και ιδιωτικές στα Σκόπια πάνω από όλα) και παρά το σαφές μήνυμα των Ελλήνων αλλά και των Μακεδόνων ιδιαίτερα μέσα από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει την πολιτική της κατηφόρα, γράφοντάς μας όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων της.


Μέσα λοιπόν από την ίδια λογική θα δούμε απόδοση τιμών στον κ. Μιλόσοσκυ και θα καταπιούμε το σάλιο μας υποδεχόμενοι επισήμως αυτή τη φορά το αεροσκάφος των «Μακεδονικών Αερογραμμών». Οι επαγγελματίες πατριώτες θα σιωπήσουν πάλι ή θα ξανατζογάρουν στην πολιτική αφέλεια του λαού εξαγοράζοντας τον λόγο τους-φόβητρο με αργύρια. Όσο για μας τους «μικρούς», για μια ακόμη φορά θα συνεχίζουμε να «φοβόμαστε για αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς» με τον λαό να επιμένει στις ξαπλώστρες και στους καναπέδες και θα αναφωνήσουμε για μια ακόμη φορά για την «τιμή των όπλων: Αιδώς Αργείοι».


19 Ιουνίου 2009

Προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Προεδρικό Μέγαρο

Βασιλέως Γεωργίου Β΄2

Αθήνα Τ.Κ 100 28



Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,


Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Αφρικής εκφράζουν έντονη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια, προσωπική απόφαση της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη (σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων Ελληνικών εφημερίδων), να αποδεχτεί την είσοδο στην Ελλάδα του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, κ. Μιλόσοσκι για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα στις 27-28 Ιουνίου, με αεροσκάφος των “Μακεδονικών” αερογραμμών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μιλόσοσκι πρόσφατα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να προωθήσει το θέμα της μηνύσεως της πΓΔΜ εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος μιλά για καταπιεσμένη “Μακεδονική”, “Αλβανική” και “Τουρκική” μειονότητα στην Ελλάδα. Ακόμη είναι ο ίδιος κ. Μιλόσοσκι ο οποίος σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση προ δυο ετών μιλούσε για προβλήματα μεταξύ “Μακεδόνων” και Ελλήνων και μεταξύ “Μακεδονίας” και Ελλάδας, χωρίς καμιά αντίδραση από την κ. Μπακογιάννη. Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ σε διάφορες συνεντεύξεις του στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο ισχυρίστηκε πως έως και το 1988 το βόρειο αυτό κομμάτι της ελληνικής γης δεν ονομαζόταν Μακεδονία, αλλά Βόρεια Ελλάδα... και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουδέποτε τον διέψευσε.

Η απόφαση αυτή της κυρίας Υπουργού αποτελεί εξευτελισμό της χώρας μας με απόλυτη υπευθυνότητα του Υπουργείου Εξωτερικών διότι δεν είναι “εξαίρεση”, όπως ισχυρίστηκε ο αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, αλλά σαφέστατη απόκλιση από την πολιτική που έχει διακηρύξει η παρούσα κυβέρνηση και ενέκρινε ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του και διακύβευση εθνικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν η Εξοχότητά Σας κάλεσε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας της πΓΔΜ, κ. Τσερβενκόφσκι δεν του επετράπη να μπει στη χώρα με αεροσκάφος των “Μακεδονικών” αερογραμμών, μια πολύ σωστή και εθνικά αξιοπρεπής απόφαση.

Η ως άνω παραχώρηση της κυρίας Υπουργού αναιρεί την αξιοπρεπή αυτή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και αυτό πριν καν αρχίσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο σας καλούν με την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων να παρέμβετε άμεσα και να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια της Ελλάδος, ματαιώνοντας την προκλητική πτήση του κ. Μιλόσοσκι.



Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Δημήτριος Βουγιουκλής, πρώην Πρόεδρος



Κοινοποίηση:

Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή

Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου

Πρόεδρος Βουλής κ. Σούφια

Αρχηγούς κομμάτων

Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη

Ελληνικό Κοινοβούλιο

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΓΟΝΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ;;;

Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΕΚΥΡΗΤΕ, ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩΜΕ ΞΑΧΑΣΗ (ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΙ ΤΟΥ).

ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, Ο ΠΑΤΗΡ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΩΣ ΥΠ.ΕΞ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ»), ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ, ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ!



ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΜΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΚΥΡΙΑ;

ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ, ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΗ ΤΗΝ ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ).



(ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ... ΜΗΖΕΝΣ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;;)

Sunday 14 June 2009

Israel- a "peaceful" nation of modern times

Poll: Half of Israelis back bombing if needed to stop Iran nukes

•52 percent of Israelis support bombing if Iran builds nuclear weapons, poll shows

•35 percent oppose bombing; poll's margin of error is 4.5 percentage points

•43 percent of Palestinians polled say a nuclear Iran would be good for Arab world

•Israeli prime minister due to make major speech on plans for peace and security
June 14, 2009 --

JERUSALEM (CNN) -- Roughly half of Israelis support bombing Iran's nuclear facilities if international efforts fail to stop the Islamic republic from developing nuclear weapons, according to a Hebrew University poll released Sunday.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu plans a major speech on peace and security.
Some 52 percent of Israelis say the country should bomb Iran's nuclear reactor, while 35 percent are against, the poll found. The margin of error in the poll of Israelis is 4.5 percentage points.

Palestinians are somewhat more evenly divided, with 43 percent saying a nuclear Iran would be good for the Arab world and 33 percent saying it would be bad, according to the Palestinian Center for Policy and Survey Research in Ramallah, which conducted the poll along with Hebrew University. The margin of error for the Palestinian sample is 3 percentage points.

Hebrew University released the poll shortly before Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu was due to make what he called a major speech to lay out his plan for the country's peace and security.

"We want to achieve peace with the Palestinians and with the countries of the Arab world, while attempting to reach maximum understanding with the United States and our friends around the world," Netanyahu said on June 7 in announcing the speech. "My aspiration is to achieve a stable peace that rests on a solid foundation of security for the State of Israel and its citizens."

Netanyahu, of the center-right Likud party, has pointedly refused to endorse a two-state solution.

President Obama in Cairo endorsed a two-state solution and urged compromise between "two peoples with legitimate aspirations."

Don't Miss
Israel: Iran results intensify threat
Ahmadinejad dismisses street protests
Israeli settlers wary, defiant in West Bank
Israeli president urges two-state solution
Obama repeated his call for both Israel and the Palestinians to fulfill all obligations under the 2003 roadmap to peace, including a halt to any expansion of West Bank settlements by Israel. He also dispatched special envoy George Mitchell to the region to try to kick-start the negotiating process.

He called America's bond with Israel "unbreakable" but also rejected the legitimacy of continued Israeli settlements and said Palestinians have suffered in pursuit of a homeland. He also called for an end of Palestinian incitement against Israel, and greater security in Palestinian territories.

Hebrew University surveyed 606 adult Israelis by phone in Hebrew, Arabic or Russian between May 24 and June 3. The Palestinian sample size was 1,270 adults interviewed face-to-face in the West Bank, East Jerusalem and Gaza Strip in 127 randomly selected locations between May 21 and 23.