Friday 29 February 2008

Unexpected degree of antiHellenism exhibited from the Greek Orthodox church hierachy

We are unpleasantly surprised by the official position of the Greek Orthodox Church as was given in an official statement yesterday. They seem to be supporting a calm stance when the neighbouring nations are ready to devour alive Greece and Hellenism itself. This is another proof that the church is anti-Hellenic even though this is a paradox and is serving the purposes of others but its own people.

Ωριμότητα και σύνεση για το Σκοπιανό ζητεί η Διαρκής Ιερά Συνόδου

Με ανύστακτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις η Ιερά Σύνοδος στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που θέτουν σε δοκιμασία τόσο τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού, με τις οποίες η ελλαδική εκκλησία είναι ζυμωμένη, όσο και το θεόσδοτο μεγάλο αγαθό της ειρήνης: Με αυτά τα λόγια η Ιερά Σύνοδος εκφράστηκε για το ζήτημα της ΠΓΔΜ μετά από συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, που απαιτούν ενότητα, ομοψυχία, ωριμότητα και σύνεση, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, με την πεποίθηση ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος απευθύνει έκκληση για την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, για το σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για την εξασφάλιση των συνόρων μας και για τη διαφύλαξη της Ορθοδόξου χριστιανικής κληρονομιάς η οποία άλλωστε αποτελεί ουσιώδες μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού. Και καταλήγει: Χρέος όλων μας οι προσευχές προς τον Αγιο Θεό για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της δημιουργικής συνεργασίας των λαών.

Σημειώνεται τέλος, ότι το θέμα της ΠΓΔΜ ετέθη στη συνεδρίαση προ ημερησίας διατάξεως από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

1 comment:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ said...

Δες και αυτό:


Το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία ... και οι ρασοφόροι
spartiwths.blogspot.com/2008/02/blog-post_28.html